zondag 11 mei 2014

Dag 20 - Roemenië

Vandaag konden we uitslapen; het ontbijt startte om 10 uur. Ieder kreeg na het ontbijt 30 Lei zakgeld voor de lunch en het avondeten. We konden vandaag kiezen uit de hele dag op de camping blijven, of meegaan op excursie naar het Astra Museum en vervolgens Sibiu in. Het grootste deel van de groep koos voor het laatste.

Het Astra Museum is een open lucht museum. Het werd in 1905 opgericht en je kunt er oude exemplaren, zoals oude werktuigen, molens, huizen van herders en arbeiderswoningen, in originele staat bewonderen. Na deze excursie met uitleg tijdens de rondleiding van Suvienska, was er tijd om Sibiu in te gaan. Je kon gaan shoppen, maar het grootste deel van de tijd is doorgebracht op het terras, omdat het ontzettend lekker weer was.

Degenen die achter bleven op de camping, zijn het dorp vlakbij de camping ingegaan en zijn naar een waterval geweest. Daarna hebben ook zij een terrasje gepakt.

Morgen zal in het teken staan van opruimen en inpakken. Daarmee was deze dag eigenlijk de laatste dag waarop we iets ondernomen hebben. We hebben geluk gehad met het weer; deze mooie, zonnige dag heeft gezorgd voor een prachtige afsluiting van onze bijzondere reis. 


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten