maandag 5 mei 2014

Dag 14 - Roemenië

Vanmorgen regende het heel erg en het leek er niet op dat het weer beter zou worden tot vanmiddag. Daarom besloten Hans en Frank om vanmorgen functioneringsgesprekken te voeren met iedereen die mee is voor zijn of haar stage. Het waren individuele gesprekken van tien minuten waarin het functioneren op de bouw en in de groep werd besproken en waarna positieve feedback werd gegeven door Frank en Hans. Na de gesprekken en deze 'vrije' ochtend gingen wij met de bus naar Tichendeal. Het weer was in de middag al veel beter. Eenmaal in Tichendeal konden wij gelijk aan tafel aanschuiven voor de lunch. Daarna begon de bouw weer voor de jongens (de groepen waren tijdens het ontbijt al door Jacco medegedeeld) en er werd een halve dag hard gewerkt: er werden vandaag bekistingen gemaakt, beton werd gestort en profielen werden gesteld.

Jeffrey had vandaag met de kok aardappelpuree, sperzieboontjes en burgers gemaakt. Na het avond eten reed de bus langs Kaufland waar iedereen iets kon kopen voor in de avond.

Ook werd Anna (vertaalster) vandaag weer thuis gebracht door Hans, en dit keer was ik ook mee. Ik zag een heel ander en mooi stuk van Roemenië. Ze woont in een leuk en gezellig dorpje met haar oma nog niet eens vier huizen verderop. Eenmaal bij Anna thuis kwam er ook nu weer van alles op tafel. Haar oma kwam ook binnen lopen met appels voor ons. Haar gezin is heel gastvrij en lief.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten