vrijdag 9 mei 2014

Dag 18 - Roemenië

Om half negen konden wij vandaag weer aan de ontbijt tafel schuiven. Na het ontbijt gingen wij met de hele groep naar Tichindeal om daar te bouwen. Er werd vandaag weer gewerkt aan de bekistingen, er werd weer gestort, beton en spacie gemaakt en de laatste lagen werden gemetseld. Tijdens de busreis naar Tichindeal stapten Michiel en Melina uit in Sibiu om daar te filmen en te fotograferen. Vervolgens pikte Hans hen op en gingen ze nog naar verschillende plekken voor mooie foto- en filmlocaties.

Tussen de middag ging er een groep helpen eten maken in de plaatselijke school. Er werd spinazie met aardappelen gemaakt en als toetje stonden er oliebollen op het menu. Ook gingen er om en om bouwjongens mee om voedselpakketten uit te delen in arme dorpjes. Dit is een hele bijzondere ervaring.

In de namiddag ging Hans met Josien en Michiel mee met Anna naar de universiteit om een hoorcollege van haar bij te wonen. Het bleek een discussie over stereotypen, vooroordelen en discriminatie. Besproken werd wat oorzaken hiervan zijn en hoe het zich manifesteert in verschillende culturen. Er is op die manier interessante informatie uitgewisseld tussen de aanwezigen met betrekking tot de Nederlandse en Roemeense cultuur. Ook is Josien vandaag gestart met de reflectie gesprekken met de jongens en ze konden weer een formulier invullen.

Op het menu van vanavond stonden worteltjes met aardappelen en een stuk vlees.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten