dinsdag 13 mei 2014

Chop - Chop

Gisteren hadden wij een vrije dag en kregen wij de ruimte om onze huisjes en koffers op te ruimen. Sommige mensen pakten de middag ook voor een middagdutje. Rond 17:00u vertrokken wij met de hele groep naar Sibiu om daar nog een keer gezamenlijk te eten, je kon kiezen uit salades, verschillende soorten vlees en zelfgemaakte frietjes. Na het eten kregen wij nog een dessert wat bestond uit ijs met vruchten.

De bus vertrok vannacht om 01:00u, bijna niemand heeft meer kunnen slapen en er was nog een gezamenlijk kampvuur. Na 3,5 uur in de bus gezeten te hebben waren wij op het vliegveld. Hier gingen wij inchecken en vervolgens konden wij weer 2u wachten tot wij daadwerkelijk in het vliegtuig konden. Op het vliegveld waren een paar winkeltjes aanwezig en sommige hebben hier nog hun kans gepakt om een klein souvernierje te kunnen kopen. Nadat wij 2,5u in het vliegtuig hadden gezeten moesten wij nog 3,5 in de bus om van Duitsland naar Nederland te reizen. Er was veel slaap tekort maar een leuke trip. In Nederland stond voor iedereen wel een familielid te wachten een warm welkom.

En nu vragen jullie je misschien af, vanwaar de titel "Chop-Chop" ?? Hans gebruikte deze kreet steeds wanneer hij de groep toesprak en eindigde hier dan altijd mee. Hij zei dat dit een Chinese uitdrukking was van "snel-snel". Onze jongens dachten echter dat dit een schunnig woord in het Roemeens was en hadden hierom de grootste lol! Rond ons bouwterrein was een stuk afgezet waar de lokale kinderen niet mochten komen omdat dit gevaarlijk zou zijn maar ook omdat mogelijk spulletjes meegenomen zouden kunnen worden. Deze kinderen luisterden niet altijd naar ons maar wanneer Hans kwam en ook Chop-Chop riep verdwenen ze direct.  Je kunt je voorstellen dat dit woord toen en nu nog steeds veel wordt gebruikt én voor iedereen een herinneringswoord is voor onze leuke en nuttige tijd in Roemenië!

De blog zal in stand gehouden worden hier zullen nog verschillende berichten volgen over het vervolg van de bouw en de nieuwste updates. Blijf ons vooral in de gaten houden.

1 opmerking:

  1. Zo blijkt weer dat de kleinste dingen de grootste lol kunnen brengen! Vraagje voor alle leerlingen; kun je je redden in het Engels/Nederlands in Roemenië of moet je de taal echt spreken? Komende zomer ga ik er een half jaar wonen, en ben aan het twijfelen om een talencursus roemeens te gaan doen. Heeft iemand tips?

    BeantwoordenVerwijderen